Blog

Amatör Vinç Kullanım Talimatları

Amatör Vinç Kullanım Talimatları

  • 30 Mart 2023 02:12

Uyarı

Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyunuz ve amatör halatlı vinci talimatlar doğrultusunda kullanınız. Aksi takdirde kazalara ve ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilirsiniz.

Değerli Kullanıcılar

Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Güvenliğiniz için bu talimatları dikkatli bir şekilde okuyunuz. Bu ürünün dış gövdesi döküm alüminyum ve çelik sacdan yapılmıştır. Yüzey boyası plastik teknolojisi ile püskürtülmelidir. Bürün boyutta ufak, yavaş ısınan, güçlü az ses çıkaran elektrik motoruna sahiptir. Motor 220 volt ev elektriğine sahiptir. Ürünü kullanmak için bağlamak istediğiniz güç kaynağının bu değerlerini karşılaması gerekmektedir. Eğer yetersiz kaldırma kuvveti sorunu yaşarsanız voltajı kontrol ettiriniz ve minimum 220 volt elektrik geldiğinden emin olunuz. Eğer üründe herhangi bir sorun yaşanır ise lütfen firmamızın yetkili servisine başvurunuz. Kendiniz tamir etmeye kalkarsanız ürünlerimiz garanti kapsamı dışına çıkar.

Motor Özellikleri

Standart çlışma sistemi s-30% dur. İzolasyon seviyesi F dir. Koruma seviyesi IP40 dır.

Vincin Kurulumu ve Çalıştırılması

Kutuyu açtıktan sonra vinçte ve aksesuarlarında nakliye esnasında bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Vinç özel bir temelle sabitlenmiştir. Halatlı amatör vinçlerimiz, stabil ve uzun süre vinci ve kaldıracağı ağırlıkları taşıyabilecek seviyede sağlam bir yere bağlanmalıdır. Bu vincin panosu monofaze olmasından dolayı heryerde kullanılabilmektedir. Güvenli bir şekilde topraklamalı prizlere takılmalıdır. Vinç, güç kaynağına bağlandıktan sonra aşağı ve yukarı düğmelerini kullanarak boş şekilde test çalıştırmalarını yapınız. Kaldırma ve indirmenin güvenli ve frenleme sisteminin çalıştığından emin olduktan sonra yüke vurabilirsiniz.

Güvenli Kullanım Notları

Kullanıcı, şu hususları kesinlikle yerine getirmelidir. Kullanım öncesi boşta çalıştırılmalı ve aşağıdakı takip eden adımların eksiksiz olarak yerine geldiğinden emin olmalıdır. İki yönlü düğmenin güvenli bir şekilde çalışmasını kontrol edin. Kullanım esnasında farklı ve çok yoğun bir ses olup olmadığını kontrol edin. Halat üzerinde hasar, tel atması olup olmadığını kontrol edin. İnsan taşıması yapmayın. Aşırı ağır yükleri taşımayın. Vincin altında ve etki bölgesinde kesinlikle bir canlının bulunmaması gerekmektedir. Asla aşırı ağır yükleri kaldırmak ve çektirmek için kullanmayın. Vinci, açık alanlarda kullanmayınız. Yağmurlu ve şimşekli havalardan koruyunuz. Düğmelerde arıza var ise vinci çalıtırmayın. Kullanım esnasında fren arızası var ise ve vinç aşağı doğru salma yapıyor ise üst düğmeye basarak ve çekerek yükü yavaş bir şekilde aşağı indiriniz ve tamir ettiriniz. Ağır cisimleri sürekli havada bekletmeyiniz. Aksi takdirde vincin parçaları deformasyona uğrar ve zarar verir. Tüm gerekli parçaların yeteri kadar greslendiğinden emin olun. Kancalar, halatlar, hız düşürücüler, bilyalar ve diğer parçalar her ay lityum gresiyle yağlanmalıdır. Vinç, her kullanım öncesinde detaylı olarak incelenmeli ve kullanımının uygun olduğuna karar verdikten sonra çalıştırılmalıdır. 

Bakım

 Periyodik olarak çelik halatın iyi durumda olup olmadığını kontrol edin Braketlerin ve düşürme şanzımanının vidalarının sıkı olduğundan emin olun. Çelik halat kelepçelerinin civatalarının durumunu ve sıklığını kontrol edin. Periyodik olarak motor durdurma şalterini yani acil stop butonunun ve aşağı yukarı düğmelerinin iyi ve çalışır vaziyette olup olmadığını kontrol edin. Düzenli olarak vincinizi kontrol edin. Çelik halat yıprandığında kesinlikle değiştirin. Tüm hareketli parçaların yeterli şekilde yağlandığından emin olun. Elektrik kablosunu kuru tutun ve yağlamayın. Kancanın aşınmasını kontrol edin. Eğer kanca ağzı biraz da olsa açıldıysa derhal değiştirin.

Diğer Bloglar

Whatsapp